• Ciprusról
  • Kirándulások
  • Ciprusi történetek
  • Hasznos információk
  • Érdekességek
  • Miben segítek még?
  • Kapcsolat

    Keftedes (Ciprusi fasírt)

    Ne gondold, hogy minden fasírt ugyanolyan! Ebbe a változatba például burgonyát is keverünk. Összetéveszthetetlen görög ízét a fahéjtól kapja, ráadásul egy kis mentával is megbolondítjuk.

    Hozzávalók:
    1 kg sertéshús
    7 közepes burgonya
    2 tojás
    Fél csokor petrezselyem
    1 nagy hagyma
    1 pohárnyi zsemlemorzsa
    2 teáskanálnyi menta
    Nagy csipet fahéj
    Nagy csipet feketebors
    Só
    Olaj a kisütéshez

    Elkészítése:
    A burgonyát lereszeljük kislukú reszelővel (robotgéppel). Jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet, majd félretesszük külön a kinyomkodott burgonyát egy nagy tálba, külön a levet. A burgonyához hozzáadjuk a darált sertéshúst, az apróra vágott hagymát, petrezselymet és a száraz, lemorzsolt mentát. Meghintjük a borssal, fahéjjal, sóval, majd a félretett burgonyaléről leöntjük a levet és a tálban maradt keményítőt is hozzáadjuk a többihez. Jó alaposan  összedolgozzuk, majd maroknyi hosszúkás fasírtkákat formázunk belőle és forró olajban kisütjük. Joghurttal és salátával tálaljuk.

    Legújabb ciprusi történetek

    Összes eddigi bejegyzés

    Kirándulások

    Egy kis segítség Cipruson

    1985 óta Ciprus szigetén élek,így jól ismerem a szigetet. 1990-től dolgozom hivatásos idegenvezetőként és rendezvényszervezőként, továbbá hatósági tolmács is vagyok. Egyénileg utazók számára nagyon szívesen nyújtok segítséget szálláskeresésben és repülőtéri transzferben. Üzletembereknek cégalapításban, üzleti partner keresésében...
    Tudj meg többet!

    Ciprusi kirándulások • fakultatív programok, apartmanbérlés, cégalapítás | e-mail: erdeklodes (kukac) ciprusikirandulasok.hu | Tel.: (+30) 694-965-6429